Nieuws

 

Per 1 oktober werken we samen met Ergo Druckpunt

HAMID BELARBI

Ik ben 28 jaar oud en ik haal er veel voldoening uit om mensen verder te helpen in hun dagelijks leven. Dit is de reden dat ik mijn eigen praktijk ben begonnen. Bij Ergotherapie Druckpunt kunt u ook terecht voor therapie in het Arabisch.

  • NAH Niet Aangeboren Hersenletsel
  • CVAHersentrauma na ongeval
  • OuderenzorgOuderen revalidatie
  • Advisering Aanpassingen en hulpmidde

http://www.ergodruckpunt.nl/over-ons.php

 

Nieuw bij Zorg & Welzijn Arnhem HHT

Heeft u geen Wmo-indicatie, dreigt u als mantelzorger overbelast te raken, wilt u na een ziekenhuisopname tijdelijke hulp of behoeft u wel zorg maar vindt u de eigen bijdrage hiervoor te hoog? Vanaf heden kunt u tegen betaling van 5 euro per uur huishoudelijke hulp krijgen. Het gaat om zorg als: het huis schoonhouden, wassen/strijken van kleding, doen van boodschappen en het bereiden van de maaltijden. Deze regeling is mogelijk gemaakt door de gemeente Arnhem en de landelijke overheid. Zij betalen de overige kosten.

U kunt zich hiervoor direct aanmelden bij Zorg & Welzijn Arnhem, zonder tussenkomst van de gemeente Arnhem. Dit kan op telefoonnummer 026 – 3639692. Onze medewerkers staan klaar om u te woord te staan en beantwoorden al uw specifieke vragen.

 

 

Zorg en Welzijn Arnhem Pleyade (6)

Nieuws

 

PERSBERICHT
Zorg & Welzijn Arnhem – Pleyade
27 mei 2014

 

Zorg & Welzijn Arnhem: interculturele thuiszorg en meer

Op vrijdagmiddag 23 mei en zaterdag 24 mei vonden de officiële opening en open dag plaats van Zorg & Welzijn Arnhem, gevestigd aan het Kramersgildeplein te Presikhaaf. Zorg & Welzijn Arnhem is een thuiszorgorganisatie die zich voornamelijk richt op Turkse en Marokkaanse ouderen.

 

Zorg & Welzijn Arnhem wil echter niet zomaar een thuiszorgorganisatie zijn, maar een organisatie die een zo breed mogelijk pakket aan dienstverlening wil bezorgen aan haar cliënten. Naast thuiszorg, waarbij ze samenwerken met Pleyade, kunnen ouderen bij hen terecht voor dagopvang, administratieve ondersteuning, gezondheidsvoorlichting of een cursus. Ook houdt fysiotherapeuten maatschap Velperweg er vanaf juni praktijk, waarbij een Turks sprekende fysiotherapeut het team heeft versterkt.

 

Één van de initiatiefnemers, vertelt over de visie achter de oprichting van Zorg & Welzijn Arnhem. “Onze medewerkers hebben inzichten in de interculturele zorg en zijn gedreven om net dat beetje extra te doen, om net dat beetje extra aandacht te geven, dat uiteindelijk wel het verschil maakt voor onze cliënten. We hebben de handen ineen geslagen met de beste partijen om tot de realisatie te komen van de beste zorg voor onze doelgroepen.”

 

 

PERSBERICHT
Pleyade en Zorg & Welzijn Arnhem
6 maart 2014

 

Pleyade gaat samenwerkingsverband met Zorg & Welzijn Arnhem aan

De organisaties Zorg & Welzijn Arnhem en Pleyade zijn per 1 maart een samenwerkingsverband aangegaan. De partijen willen hun expertise en kennis bundelen ten behoeve van interculturele thuiszorg. De samenwerking moet leiden tot een betere zorg- en hulpverlening aan cliënten van verschillende culturen.

Interculturaliteit staat bij Zorg & Welzijn Arnhem centraal in de dienstverlening op terreinen als verpleging en verzorging, dagopvang, enz. Respect voor normen en waarden van de zorgvrager is het uitgangspunt. Dit vraagt kennis en inzicht in de verschillende culturen en flexibiliteit bij de zorgverleners. Pleyade heeft een uitstekende organisatie op het gebied van intramurale en extramurale zorg en is de samenwerking met Zorg & Welzijn Arnhem aangegaan om binnen de thuiszorg en dagbesteding cliënten met een andere culturele achtergrond beter te kunnen bedienen.

Initiatiefneemster Gecol-Özyürek van Zorg & Welzijn Arnhem is werkzaam als praktijkondersteuner van de Arnhemse huisarts Aydinli. Daarvoor werkte zij geruime tijd in dezelfde functie bij huisarts Haverkamp. Zij heeft sinds 1997 ervaring met huisartsenzorg met veel allochtone patiënten en is gespecialiseerd in diabetes en het instellen op insuline. In deze hoedanigheid kreeg zij regelmatig negatieve signalen over de kwaliteit van interculturele thuiszorg en hulpverlening.

Zorg & Welzijn biedt een uniek begeleidingsprogramma voor diabetespatiënten en dan met name de groep ouderen en/of analfabeten. Die zijn vaak onvoldoende in staat om zichzelf de juiste zorg te geven, waardoor een goede begeleiding bij insuline spuiten en het maken van dagcurves van belang is. Diabetes en complicaties komen juist bij deze groepen vaak voor. Extra aandacht voor zelfmanagement heeft ook tot gevolg dat de kosten lager kunnen blijven.

Zorg & Welzijn biedt laagdrempelige spreekuren aan op dinsdag en donderdag. Er hoeft dan ook geen afspraak te worden gemaakt. Deze spreekuren zijn bedoeld voor ondersteuning bijvoorbeeld bij het nagaan van rechten op het terrein van zorg en hulp en er kan assistentie worden geboden bij administratieve zaken als het lezen van brieven, het plegen van telefoontjes en het aanvragen en invullen van formulieren. Dat gebeurt in de nieuwe locatie aan het Kramersgildeplein 1, tegenover winkelcentrum Presikhaaf. Het telefoonnummer is (026) 363 96 92

De nieuwe organisatie wil voorkomen dat een kwetsbare groep allochtone ouderen tussen wal en schip terechtkomt bij de verandering die in 2015 in de zorg van kracht worden.

.