Kramersgildeplein 1
6826 KM Arnhem

Telefoon

026 363 9692

E-mailadres

info@zorgenwelzijnarnhem.nl

De invloedrijke beautyblogger Nikkie de Jager onthulde eerder deze week in een emotionele YouTube-video dat ze transgender is.

De Jager https://znaki.fm/nl/persons/nikkie-de-jager/, die online gaat onder de naam NikkieTutorials, heeft miljoenen abonnees op haar YouTube-kanaal en meer dan een miljard video’s bekeken.

De 25-jarige zei dat ze ervoor had gekozen om haar persoonlijke informatie te onthullen in een video getiteld I’m Coming Out nadat ze bedreigingen had ontvangen van afpersers.

Hier zijn vijf feiten over de YouTube-ster Nikkie Tutorials…

1. Ze is een professionele visagiste

We wisten allemaal dat de Jager extreem getalenteerd is in make-up en de vaardigheden van de ster zijn het resultaat van jarenlang hard werken als professioneel make-upartiest.

Ze schreef zich in voor een professionele make-up cursus nadat ze ongeveer twee jaar lang schoonheidsvideo’s voor YouTube had gemaakt, waardoor ze zich in 2011 aansloot bij het Colourfool Agency van Pascale Tesser.

Het agentschap hielp haar later aan banen voor tijdschriften zoals Marie Claire, en in 2013 werd ze de hoofdvisagiste voor het RTL5-programma I Can Make You a Supermodel.

In 2014 ging ze freelancen, waardoor ze meer tijd kon besteden aan haar YouTube-video’s.

2. Ze ging als tiener in transitie

In haar emotionele video van 17 minuten onthulde de Jager dat ze op haar zevende of achtste vrouwenkleding begon te dragen en haar haar liet groeien.

Toen ze 14 was begon ze hormonen en groeistoppers te slikken om te voorkomen dat ze nog langer zou worden en op haar 19e was ze volledig veranderd.

“Ik kreeg mijn hormonen omdat ik een lange b***h ben,” onthulde ze. “Ik bleef maar groeien en ze hadden zoiets van ‘laten we dat afzwakken’.

“Ik kreeg groeistoppers omdat ik veel langer zou moeten zijn dan ik nu ben. Tegen de tijd dat ik 19 was, was ik volledig veranderd.”

3. Ze is verloofd met haar vriend van iets meer dan een jaar geleden

De Jager begon in 2018 te daten met haar nu verloofde Dylan Drossaers, nadat ze elkaar via een gemeenschappelijke vriend hadden ontmoet.

En hoewel het erop lijkt dat Drossaers zichzelf graag uit de schijnwerpers houdt, liet het stel hun Instagram-volgers in augustus vorig jaar weten dat ze verloofd waren, nadat Drossaers een aanzoek had gedaan tijdens een romantisch uitje naar Italië,

4. Ze is een van de populairste YouTubers ter wereld

Op het moment van schrijven heeft de Jager bijna 13 miljoen volgers op YouTube, waar ze haar abonnees op de hoogte houdt van make-up tutorials en productrecensies.

In 2017 werd de Jager, die al 11 jaar content deelt, door Forbes uitgeroepen tot een van de tien beste beauty influencers en haar video’s zijn samen meer dan 1,1 miljard keer bekeken.

5. Ze is veel geld waard

Het produceren van al die content is een lucratieve markt. Volgens Hopper HQ is de Jager een coole $6 miljoen waard, waarvan het meeste geld afkomstig is van YouTube-advertenties.

Socialblade schat haar jaarinkomen op £8 miljoen.